Voorronde-locatie in de spotlights:

Logo-TLM-2007

In aanloop naar Aufguss NK 2016 zetten we iedere maand een voorronde-locatie in de spotlights. In deze tweede reportage; Thermen La Mer, voorronde-locatie voor West-Nederland op 21 april 2016.

Thermen La Mer, aangenaam verscholen in de bosrijke omgeving van Almere, is geen onbekende in de aufguss-wereld. Het prachtige saunacomplex heeft haar opgietcabine al vaker beschikbaar gesteld voor events. Nu dus de primeur als voorronde-locatie voor Aufguss NK West-Nederland op 21 april 2016!

Rond 17.00 uur spreken we af met Pieter van der Horst (voorheen directeur, sinds september 2015 met zijn vrouw eigenaar van Thermen La Mer). We vroegen Pieter en zijn vrouw wat hen heeft doen besluiten eigenaar te willen worden, geen eenvoudige stap in deze tijd. Zijn antwoord was zoals altijd kraakhelder en duidelijk: “Dit lag voor de hand. Eigenlijk is dit vanaf het begin mijn kindje geweest en zo heb ik het saunacomplex ook altijd behandeld. De afgelopen jaren hebben altijd (natuurlijk in samenspraak met de toenmalige eigenaar) het beleid uitgestippeld. Dit heeft ervoor gezorgd dat deze thermen een uistekende plek heeft verworven de wereld van wellness. Wij bieden het totaal concept waarin kwaliteit, hygiene en gastvriendelijkheid op eenzame hoogte staan. Daar komt bij dat onze gehele team bijzonder veel plezier heeft in zijn werk.”, aldus Pieter.

Zijn er nog bouwplannen/wensen voor de toekomst? Antwoord; “Wensen zeker. Je kunt niet stil gaan staan zult je altijd moeten blijven bewijzen”. Tijdens de rondleiding, welke begon bij de beauty-afdeling, valt het ons op dat er rust en een heerlijke sereniteit heerst. “We hanteren een maximum aantal bezoekers. Op die manier kunnen we rust en ontspanning voor elke gast garanderen”, aldus Pieter. Er zijn meer dan voldoende binnenfaciliteiten, zoals sauna’s,stoombad en een groot binnen zwembad. Het buiten-saunaplein is ruim aangelegd en over de routing is erg goed nagedacht. Buiten treffen we onder andere een prachtig blauw-verlicht-zwembad, twee mooie whirlpools, twee mooie kelo-sauna’s, waaronder de bekende Aufguss cabine. Op het oog een zeer geschikte cabine voor thema-opgietingen! “De cabine is vrij hoog, dus de saunameester moet echt aan de bak in deze cabine”, vertelt Pieter met een knipoog.

Uiteraard hebbben we een opgieting bij gewoond van Renate Seuninga (ook deelnemer Aufguss NK). Zij trakteert ons op een goed-verzorgde berkentak-opgieting. Een duidelijke opbouw, professionele uitstraling en een goede warmte-toename. Aansluitend hebben we heerlijk gegeten in het restaurant van de thermen. Het was moeilijk kiezen uit deze heerlijke gerechten, maar op advies van Pieter hebben we gekozen voor de zalm: een streling voor de tong! Het restaurant is van zeer hoog niveau, voor een betaalbare prijs.

Wat heeft je doen besluiten om Thermen La Mer beschikbaar te stellen als Voorronde-locatie voor Aufguss NK?

Pieter: “Eigenlijk wilde ik onze sauna niet meer beschikbaar stellen als event-locatie voor opgietkampioenschappen, vanwege een gebrek aan professionaliteit in het verleden. Na het eerste contact met de commissie van AufgussNK zijn we van mening veranderd en hebben we niet lang na hoeven denken. Er staat een professionele organisatie en wij geloven dat dit de enige juiste aanpak is om het saunameester-schap in Nederland naar een hoger niveau te tillen. Daar dragen we graag ons steentje aan bij. Wij hebben enorm veel vertrouwen in dit evenement en kijken uit naar de organisatie ervan!”

www.thermenlamer.nl

Hoofdsponsor Aufguss NK

Sponsoren Aufguss NK