Voorronde-locatie in de spotlights:

logo-20150710134934

In aanloop naar Aufguss NK 2016 zetten we iedere maand een voorronde-locatie in de spotlights. In deze eerste reportage; De Leeuwerikhoeve in Burgum, voorronde Noord-Nederland op 13 mei 2016.

Na een verre rit richting het noorden van Nederland arriveren we bij de keurig verzorgde parkeerplaats van de Leeuwerikhoeve. Bij binnenkomst geeft de vriendelijke receptioniste aan dat we even in alle rust een kopje koffie mogen drinken in het restaurant, alvorens Eric Humme (directeur Leeuwerikhoeve) ons een rondleiding door het saunacomplex zal geven. Genietend van ons kopje koffie kijken we uit naar de rondleiding.

Even opgewekt en vrolijk als altijd komt Eric Humme het restaurant binnen. Hij heeft zojuist de gehele dagopstart van het bedrijf verzorgd. Iets wat Eric nog altijd zelf in handen heeft (en houdt). “Want,….”, zo zegt Eric, ”Ik heb het complete bedrijf zelf ontworpen en weet elke schroef in het bedrijf te zitten. Daarnaast geeft het me enorm veel voldoening. Voor in de toekomst ben ik voornemens dit wat meer over te dragen aan mijn medewerkers.”

Ons eerste gevoel tijdens de rondleiding is ‘Alles klopt en aan alles is gedacht’. Vol trots laat Eric ons de nieuwe opgietcabine zien. Deze Vuren-houten sauna biedt plaats aan ruim 60 personen. Bijzonder aan deze sauna is dat de saunakachel aan de zijkant is geplaatst, en tegen de wand. Ook de achterwand is voorzien van saunastenen, zodat deze in zijn geheel gebruikt kan worden voor het opgieten. Daarnaast beschikt de sauna over een geweldig licht en geluidssysteem, welke tijdens de voorrondes een extra dimensie zullen geven aan de opgietingen van de deelnemers. “De gehele techniek is gebouwd op duurzaamheid, het terugwinnen van energie. Dat is altijd mijn grootste passie geweest”. Na de vraag “Verzorg je zelf ook opgietingen?”, valt Eric bijna van zijn stoel van verbazing. “Natuurlijk”, zegt hij vol trots. “Voor mij is het geven van een opgieting pure ontspanning, even weg van alles. De geuren, de muziek en de blije gasten na afloop, maken het heerlijk om te doen!”.

Na de rondleiding sluit ook Maike van Duppen aan. Vol trots vertellen Eric en Maike over de carrière-switch die zij maakten in 2007. Eric werkte in de zonneweringsindustrie en Maike had een reclamebureau, toen zij in 2007 de kans kregen de Leeuwerikhoeve over te nemen. “Een droom was hiermee verwezenlijkt”, aldus Maike. Nadien volgden vele verbouwingen(alles in eigen beheer); in 2010 de receptie en keuken, in 2013 het restaurant en een aantal sauna’s en in 2015 de gloednieuwe opgietcabine. “Ik durf rustig te zeggen dat we de Leeuwerikhoeve samen met onze medewerkers dragen. We zijn één grote familie”, aldus Eric Humme.

’s Middags vervult Eric zelf de rol van saunameester, door een mooie opgieting te geven in de nieuwe opgietsauna. Wij ervaren een heerlijke warmte-opbouw en merken dat de warmte zich enorm snel en goed door de cabine verspreidt, door de speciale bouwconstructie. Conclusie: Een hypermoderne saunacabine, waarin de saunameesters tijdens de voorronde zullen schitteren!

Wat heeft je doen besluiten om de Leeuwerikhoeve beschikbaar te stellen als voorronde-locatie voor Aufguss NK, de Nederlandse voorronde van Aufguss WM?

“Vorig jaar heb ik kennis gemaakt met de organisatie en was direct positief gestemd over een eventuele samenwerking. Het is een transparante, professionele organisatie, die volledig aansluit bij mijn eigen visie m.b.t. het professioneel verzorgen van opgietingen en het ontwikkelen ervan. Onder de supervisie van de VNSWB gaan deze kampioenschappen georganiseerd. De verwachtingen zijn hooggespannen. Een geweldige kans voor Nederlandse saunameesters, die zich door de vele (inter)nationale contacten verder door kunnen ontwikkelen. Wat uiteraard onze gast-beleving ten goede komt.”

www.leeuwerikhoeve.nl

Hoofdsponsor Aufguss NK

Sponsoren Aufguss NK