Door het tegenvallende bericht dat sauna’s in april voorlopig toch niet open gaan, de internationale nieuwe lock-downs en de voorspellingen in eigen land, heeft de commissie AufgussNK in overleg met de organiserende bedrijven besloten de datum van AufgussNK 2021 te verplaatsen van de eerste naar de laatste weken in juni en 1e week juli.

Showopgietingen vinden plaats in theaters met diverse technieken en een ambiance die voor veel saunameesters moeilijk thuis na te bootsen is. Als sauna bedrijven pas medio mei open zouden mogen, betekent het dat men met tientallen deelnemers tegelijk de cabines zouden moeten testen, licht/geluid/video scripts zou moeten aanleveren en gebruiken en dat is organisatorisch, maar ook voor de deelnemers niet te doen.

Grote doelstelling van AufgussNK is natuurlijk om goed beslagen ten ijs te komen tijdens de WM, maar zeker ook om in een zinderende finale het publiek te laten genieten van de mooiste shows. “Ik ben altijd positief ingesteld en ga er vanuit dat we in mei weer open zijn. Gaan we uit van een absoluut doem scenario, waarbij we eind mei pas open zouden kunnen met de QWR vestigingen, dan heb je met een NK eind juni zelfs nog kans van slagen. Elke dag eerder is dan mooi meegenomen.” Aldus, Hans Dolman grondlegger van familie bedrijf QWR en commissielid AufgussNK.

NIEUWE DATA AUFGUSSNK:
-voorronden 24, 25 en 26 juni 2021 (24e onder voorbehoud) in Thermen Berendonck
-finaledagen 01, 02 en 03 juli 2021 in Thermen Berendonck (Wijchen)